joi, 15 martie 2012

Meditatia



"In primul rand ... meditatia nu vine din India. Meditatia este o stare emotional-mentala a omului la fel de naturala precum starea de veghe, starea de somn ... etc. Aceasta stare a fost masurata si ea se incadreaza in domeniul undelor cerebrale Alpha si Theta (7-13 Hz ; 4-7 Hz). Adica ... vrand nevrand ... omul trebuie sa mediteze la un anumit moment dat al vietii sale ... deoarece trecerea de la stare de veghe la stare de somn se face prin starea de meditatie. Dincolo de meditatia naturala, exista meditatia tipizata prin metode variate. Cele mai antice metode le apartin shamanilor acestei lumi ... care au fost primii ce au utilizat intreaga abilitate cerebrala pentru a explora taramul constiintei umane.
In orient meditatia este ritualica sau neritualica. De exemplu in cadrul Advaida Vedanta ... nu exista nici o deitate careia sa te inchini si nici mantre. Intreaga filosofie vedanta a meditatiei se focalizeaza pe eliminarea iluziei mentale si pe sporirea puterii interioare (Brahman/Atman). Buddismul ... cel nedogmatic ... foloseste aceleasi premize ... daca cineva reuseste sa isi controleze mintea si inima ... in timp va obtine shamadi sau starea de eliberare/iluminare in care apare recunoasterea esentei a tot ceea ce exista ... si anume ... Constiinta ca si camp Universal. Din buddism ajungem la Zen ... care reprezinta cel mai nedogmatic punct al evolutiei teoriei si practicii meditatiei in Est. Gurusii moderni si-au extras tehnicile de manipulare prin care spala creierele a milioane de oameni ... vampirizandui si legandu-i la astralul inferior (iad). Dar nu poti demoniza o practica care poate face minuni pentru cei capabili sa o perceapa si manifeste serios ... doar pentru ca vestul e invadat de gurusi fake care cauta sa faca bani si faima.
Un grup de oameni de stiinta de la UCLA a analizat mai mult timp prin metoda pozarii cu rezonanta magnetica (magnetic resonance imaging - MRI) creierele celor ce mediteaza. Ei au observat ca meditatorii experimentati prezentau formatiuni cerebrale crescute in zonele importante ale creierului din care se regleaza in general emotiile. Hipocampusul, thalamusul si cortexul frontal ... toate aveau dimensiuni si activitati electrice cu mult mai mari decat ceilalti subiecti care nu meditau din grupurile de control. Ceea ce vreau sa scot in evidenta ... este ca meditatia reprezinta ceva pozitiv pentru creierul uman si nu are treaba cu nici un demon sau manipulare ... atata timp cat este facuta simplu ... prin interiorizarea perceptiei ... fara a face apel la nici o entitate sau mantra. Pe termen lung ... meditatia neasociata cu dogma ... are efecte foarte pozitive ... regland functia endocrina a corpului uman ... vitalizand fluidul cerebro-spinal ... si amplificand parti ale creierului ce creaza punti noi de perceptie. Pe termen lung ... au de pierdut ... numai inconstientii care intra in tot felul de sisteme "yoghine" facute de sarlatani... gen sahaja yoga si toate celelalte culte new-age.
Cat despre luciditate ... numai in situatia in care un om reuseste sa dea la o parte fluxul haotic de ganduri rutinale ... poate obtine o stare mentala suficient de clara pentru a fi numita luciditate. Acest lucru ... se obtine prin meditatie sau/si focalizare.
Hai sa o luam cu inceputul. Undele cerebrale. Le ai si le folosesti ... indiferent de apartenenta religioasa/sociala.
Undele Gamma - 30 - 100+ Hz - Samadhi
Beta - 13 - 30 Hz - stare de veghe, concentrare, gandire logica
Alpha - 7 - 13 Hz - relaxare, meditatie, hipnoza
Theta - 4 - 7 Hz - stare de visare, creativitate, meditatie, experiente extracorporale, calatorii shamanice
Delta - 1,5 - 4 Hz - stare de somn adanc
In momentul in care un preot se pregateste sa se roage ... face apel la undele alpha-theta prin care isi poate alinia mintea si inima cu sensul rugaciunii. La nivelul adevaratei arte a meditatiei ... se practica o abordare ne-dogmatica prin care se urmareste trezirea puterii interioare inchise in genetica umana. A medita este o practica individuala ce nu are treaba cu nici o religie sau dogma. Pur si simplu ... se cauta o intelegere mai adanca a propriei fiinte si a realitatii inconjuratoare. Orice om normal la cap ... nu va venera in veci o deitate.
Dereglarile hormonale si psihice se datoreaza utilizarii incorecte a tehnicilor de meditatie. Hatha-yoga e un exemplu bun ... deoarece multi incostienti care au folosit aceasta tehnica si-au parlit creierul si diferite parti ale corpului. Fuziune cu Absolutul ... Eternul ... singurul "Dumnezeu" menit a fi bagat si seama. Daca exista mii si milioane de orbi care fuzioneaza cu astralul inferior si demonii de pe acolo ... nu inseamna ca meditatia este "negativa". Inseamna ca ei sunt prea prosti pentru a intelege ceea ce fac, si din aceasta cauza cad prada demonilor. Absolutul/Eternul este energia ce leaga la un loc intreaga existenta. In momentul in care ajungi in partea cauzala a fiintei tale ... intelegi automat acest liant universal ... pe care unii l-au numit Dumnezeu. La acest nivel nu exista prostire ... deoarece energia este impersonala si nu este limitata de nimeni si nimic. O gasesti liber peste tot si in toate. Un demon sau entitate este ceva limitat si "personal" ... ce nu poate imita universalul decat in mintea prostilor.
A iesi de sub incidenta karmei ... implica a iesi de sub incidenta generarii inconstiente de cauze si efecte si a intra sub incidenta dharmei (cauzalitatii mereu pozitive). Urmatorul nivel dupa dharma ... este neutralitatea impersonalului. Dar meditatia nu are unic scop ... dizolvarea "karmei". Are scopul de a trezi intregul potential cerebrospinal de care dispune omul. O consecinta a acestui lucru ... este limitarea generarii de karma si ruperea de karma veche.
Exista o singura energie din punct de vedere stiintific ... si ea se numeste radianta electromagnetica. Ca si in religie ... si in stiinta exista "secte" ... iar teoria larg acceptata este ca exista 4 forte ... forta gravitationala, forta nucleara tare, forta nucleara slaba si forta electromagnetica. Dar teoria este facuta sa incurce perspectiva oamenilor de stiinta pentru a nu gasi liantul energetic universal ... care este unul si care poate fi redus la magnetismul universal: - 0 + . Din aceasta trinitate ... care exista si in crestinism in forma sa modificata deoarece principiul feminin a fost inlocuit cu sfantul duh ... emana absolut orice structura geometrica ce inglobeaza emanatia Dumnezelui Absolut. Imi pare rau daca iti stric viziunea ... dar Dumnezeu nu e un mos cu barba ... ci o emanatie magnetica extrem de puternica ... care la nivel esential dizolva absolut orice. Nimeni nu se poate apropia prea tare de "el" ... deoarece este dizolvat instant. Singurul motiv pentru care noi acum existam si nu suntem dizolvati ... se datoreaza faptului ca exista paturi peste paturi de ordonari energetice care limiteaza spectral Puterea lui Dumnezeu.
Asanele sunt pozitii alese pentru stimularea canalelor electromagnetice ce sustin si alimenteaza corpul fizic. Anumite asane dau anumite efecte electromagnetice. Nu te autohipnotizezi ... doar cauti un control mai bun asupra propriei minti. Prajesti creierul ... doar daca esti prea prost sa intelegi niste principii simple.
Nu exista eliberare prin posedare de demoni ... deoarece a avea un demon in carca implica a avea o energie "grea si urata" peste aura, care nu te lasa sa te manifesti liber. Demon = fiinta cu cunostere. Hai sa le zicem draci. Un drac este o configuratie energetica dependenta exclusiv de vampirizarea altor campuri de energie."

Un comentariu: