luni, 21 martie 2011

War Made Easy (Razboi facut cu usurinta)

Filmul acesta este excelent de vizionat acum, in contextul circului actual starnit in Libia (si-n intreg Orientul apropiat, nordul Africii, sudul peninsulei arabe etc) de "aducatorii de pace" ONU, NATO si alte organizatii la fel de ipocrite (apropos, ONU s-au comportat "impecabil" in Rwanda in 1994 - conform interesului: o gasca de umanoizi ce promoveaza pacea pe calea razboiului - foarte impaciuitor si spiritual - via 1984 de George Orwell).


Un documentar despre mass-media si despre cum inteleg ei sa prezinte evenimentele. Axat in special pe cum lucreaza presa cu stirile de razboi, incepand de la Lyndon Johnson la George W. Bush.
Un documentar care prezinta pe scurt, metodele folosite pentru a porni si sustine un razboi.
Filmul este narat in limba engleza de actorul şi activistul politic Sean Penn.
War Made Easy expune tiparul de 50 de ani al minciunilor guvernamentale şi al zăpăcirii mediatice care a târât SUA şi nu numai, în războaie după războaie din Vietnam până în Irak şi mai nou se preconizează un conflict cu Iranul sau China. Filmul “exhumează” extraordinare dovezi foto şi video de arhivă care dezvăluie distorsiunile oficiale şi exagerările făcute de liderii politici, de la Lyndon B. Johnson la George W. Bush, revelând prin detalii uluitoare, cum ştirile americane şi internaţionale, au împrăştiat fără discernământ şi poate, premediat, mesajele pro război ale succesivelor administraţii presidenţiale.
War Made Easy oferă o atenţie specială paralelelor dintre războiul din Vietnam şi cel din Irak. Ghidat de meticulosul cercetător şi critic de presă Norman Solomon, prin analizele sale dure, filmul ne prezintă exemple tulburătoare ale propagandei şi a complicităţii mass mediei din prezent împreună cu înregistrări rare ale liderilor politici şi ale ziariştilor de elită din trecut în care sunt incluşi Lyndon Johnson, Richard Nixon, Secretarul Apărării Robert McNamara, senatorul disident Wayne Morse, şi corespondenţii de ştiri Walter Cronkite şi Morley Safer. - sursa http://fymaaa.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu